- Cézanne
-

De Vader van de Moderne Schilderkunst


 
  
     
Paul Cézanne wordt door velen beschouwd, de vader van de moderne schilderkunst. Zijn schilderijen en ideeën tijdens zijn leven beďnvloed vele kunstenaars en kunststromingen uit die tijd. Cézanne's innovatieve schilderijen betwist de conventie stijl van schilderen in kleur, penseel beroertes en compositie. Hij werd ook beschouwd als een visionair in zijn kunst, met behulp van het penseel, de olie en het doek onder de knie te krijgen zijn eigen persoonlijke expressie van het leven. Maar met zijn genialiteit en zijn artistieke talent, Paul Cézanne wordt beschouwd als een van de meest onbegrepen schilders van zijn tijd. Zijn succes als artiest en beroemdste schilder kwam laat in zijn leven.

Geschiedenis
      Paul Cézanne werd geboren in een op 19 januari 1839 in het zuidelijke deel van Frankrijk in de Aix-en-Provence. Zijn vader, Louis-Auguste Cézanne was een hoed-maker in de eerste jaren van zijn leven en werd later een hoed handelaar. Zijn moeder, Anne-Elisabeth HONORINE Aubert boring een zoon, Paul en twee dochters, Marie en Rose. Het familiebedrijf groeide-up middle class tot Cézanne's vader Louis werd betrokken in het bank-en cofounded een bancaire bedrijf. Spoedig daarna, met de vader en het bankwezen van de onderneming Cézanne familie begon te bloeien. Deze situatie gaf Paul Cézanne de financiële mogelijkheden om te studeren en wonen de vele scholen tijdens zijn jeugd. Het geld gaf hem ook de financiële vrijheid om te doen wat hij werkelijk wilde doen, maak kunst.

De Franse kunstenaar
      Paul Cézanne studeerde kunst op een vroege leeftijd en werd ingeschreven op een kostschool. Er werd hij begeleid door een monnik genaamd Joseph Gibert. Op de leeftijd van dertien jaar verder zijn studies aan het College Bourbon. Tijdens zijn studies werd hij goed bevriend met Emile Zola, een student ook een studie aan een hogeschool Bourbon. Op de leeftijd van twintig, Paul opgenomen law school en liet na twee jaar te wonen en te studeren kunst in Parijs met zijn vriend Emile.


- Beroemde Schilders -

(twintigste eeuw)
 • Paul Cézanne
 • Salvador Dalí
 • Édouard Manet
 • Joan Miró
 • Émile Zola
 • Camille Pissarro
 • Claude Monet
 • Frédéric Bazille
 • Henri Rousseau
 • Paul Gauguin
 • Vincent Van Gogh
 • Henri Matisse

     Paul Cézanne werd een kapitein van kleur, design en compositie op doek. Zijn penseel Stokes werd duidelijk gedefinieerd in het landschap en de mensen die hij schilderde. Zijn intensiteit van de kleuren en het ontwerp echter niet tot de grote beoordelingen van de kunst critici. Ze waren scherp en afwijzend tegenover zijn kunst stijl en hij niet bekend geworden voor zijn kunst tot zijn latere jaren in het leven.

Einde van een grote schilder
      Paul Cézanne's leven geëindigd op de leeftijd van 67 jaar, sterft aan longontsteking op 22 oktober. 1906, Zijn leven heeft beëindigd, maar zijn kunstwerken leeft voort in de vele musea en universiteiten voor velen van ons te bekijken en te genieten.


www.Cézanne.com